Menu

FUT 101 (Splošno o igri)

  • Written by gexista
  • Category: FUTips
  • Hits: 3576

 

Če ste novi v ultimate team modu ali pa morda niste tako vešći v igri bomo tukaj opisali nekaj osnovnih stvari, katere morate poznati, da bo vaša ekipa normalno funkcionirala.

Chemistry

Chemistry narekuje kako dobro bodo vaši igralci med sabo igrali v igri. Chemistry se kalkulira glede na povezave med soigralci in na poziciji kateri jo igralec zaseda. Individualen chemistry je zelo pomembna stvar, če želite da vaš igralec igra po svojih najboljših močeh mora imeti svojo chemistry vrednost 10.
Kako lahko dosežemo, da bodo naši igralci imeli 10 chemistry? Kot prvo bi opisal povezave med igralci oziroma tako imenovani »Chemistry Links«.
Rdeča povezava: je označena z rdečo barvo in ta povezava večinoma oslabi igralca in mu ne prinese nobenih chemistry točk, imamo pa tudi izjeme (več v nadaljevanju). Povezava se pojavi kadar igralca nimata skupnega državljanstva, divizije ali kluba.
Oranžna povezava: Se pojavi kadar imamo igralce z enakim državljanstvom ali igrata v enaki diviziji (npr. Serie A, Liga BBVA, BPL,..). Ta povezava vam prinaša 100% chemistri, če so seveda igralci postavljeni na svojih aktualnih pozicijah.
Zelena povezava: Se pojavi kadar igralca imata vsaj dva skupna elementa (klub, divizijo in državljanstvo). Zelen chemistry omogoča, da imajo nekateri igralci med seboj tudi rdeče povezave in še zmeraj premorejo chemistry 10 (več v nadaljevanju).
Chemistry pozicij prav tako uporablja tri zgoraj omenjene barve. Chemistry pozicije je označen pod kartico igralca z krogcem. Zelen krogec ponazarja, da je igralec na svoji poziciji. Oranžen chemistry ponazarja, da je igralec na sorodni poziciji. In rdeči chemistry pomeni da je igralec na povsem napačni poziciji (npr. GK na poziciji ST-ja).
Kako vem katere so sorodne pozicije? Enostavno tam postavite igralca in spremljajte barvo krogca (npr. Sorodna pozicija LM-ju je RM). Na transferjih se prav tako lahko poslužite tako imenovanih »Position Change« katere bodo igralcu na določeni poziciji omogočili zelen chemistry.
Pozicije lahko menjate na naslednjih pozicijah:
ST<>CF<>CAM<>CM<>CDM
LF<>LW<>LM
RF<>RW<>RM
RB<>RWB
LB<>LWB

Omenili smo, da tudi igralci z rdečimi povezavami imajo lahko 100 chemistry. Zelena povezava naj bi veljala za dve oražni, zato morate na vsako rdečo povezavo med igralcema imeti igralca, ki bo z vsakim imel zeleno povezavo in bo tako njihov chemistry ostal 10.
Ali bodo igralca, ki imata rdečo povezavo po tem takem slabo sodelovala v igri? Načeloma ne, važno je da je chemistry individualnega igralca 10. Ko dosežete chemistry vseh individualnih igralcev 10 bo vaš team chemistry 100 in tako bo vaša ekipa funkcionirala kot mora.

Chemistry Styles

So tako imenovani »Consumables« katere uporabite na igralcih in se jim izboljšajo izbrani atributi. Kako določen chemistry izboljša atribute si lahko ogledate TUKAJ.

Načeloma se igralcem dodelijo chemistry styles z namenom, da mu izboljšajo slabše atribute, mi pa za naslednje pozicije priporočamo naslednje chemistry kartice, s katerimi boste izboljšali atribute, ki jih igralci potrebujejo na izbrani poziciji:
ST – Hawk
LF, RF – Hawk
LW, RW – Hunter
CF – Hawk ali Maestro
CAM – Maestro
RM, LM – Engine ali Hunter
CM – odvisno od tega, katere atribute ima igralec na poziciji slabše.
CDM – Backbone, Anchor ali Gladiator
CB – Anchor
LB, LWB, RB, RWB – Shadow
GK – odvisno od tega, katere atribute ima igralec na poziciji slabše.

ATRIBUTI

Pozabite na levele igralcev in začnite se osredotočati na atribute! Določeni igralci so lahko tudi do dva levela manjši od sorodnega igralca, vendar pa so za enako pozicijo veliko boljši! Atribute se preverja glede na pozicijo, vrednost igralca je odvisna od tistih atributov, ki so bolj pomembni na izbrani poziciji. V nadaljevanju bomo opisali tabelo atributov, ki jih igralec mora izpolnjevat za določeno pozicijo (Vrednost atributov je produkt predvidevanj in izkušen administratorja gexista).

OPIS ATRIBUTOV
PAC = Opisuje hitrost igralca. In sicer tako da povzame povprečje dveh atributov: Acceleration (kako hitro se lahko igralec zažene iz mesta) in Speed (hitrost igralca).
SHO = Opisuje strelske sposobnosti igralca. Povzame povprečje treh atributov: Finishing (sposobnost zaključevanja), Long shots (sposobnost streljanja od daleč) in Shot power (moč strela).
PAS = Opisuje sposobnost podajanja igralca. Povzame povprečje treh atributov: Short passing (sposobnost podajanja na kratke razdalje), Long passing (sposobnost podajanja na dolge razdalje) in crossing (sposobnost krosiranja).
DRI = Opisuje sposobnost dribljanja igralca. Tukaj so poleg dribling sposobnosti všteti atributi: Agility (kako gibčen je igralec oz. kako hitro se lahko premika z žogo v malem prostoru), Ball control (sposobnost kontroliranja žoge igralca) in Balance (kako dobro igralec drži ravnovesje igre in svoje pozicije).
DEF = Atribut, ki opisuje obrambne sposobnosti igralca.
PHY = Opisuje kako dobro igralec lahko zadržuje in si pribori žogo, oz. kako lahko pride do žoge ob priložnostih. Vsebuje tri atribute: Jumping (sposobnost pridobivanja žoge v skokih), Strenght (moč igralca) in Stamina (kondicija posameznega igralca).

Minimalna vrednost atributov za izbrano pozicijo

CD PAC 70+
DEF 80+
PHY 80+
LB, LWB ,RB, RWB PAC 80+
DEF 75+
PHY 75+
CDM PAC 70+
SHO 70+
DEF 75+
PHY 75+
CM

Vsi atributi 70+

 

RM, LM PAC 80+
SHO 70+
PAS 80+
DRI 75+

CAM PAS 80+
SHO 80+
RF, LF, ST, CF PAC 80+
SHO 80+
PHY 70+
RW, LW PAC 85+
SHO 70+
PHY 75+

 

 Kot primer bom podal naslednja dva igralca:

Miroslav Klose Victor Ibarbo

Kljub temu da je Miroslav Klose 81 level je Victor Ibarbo s svojim 75 levelom in višjimi atributi boljša izbira v napadu od Kloseta.
Pri določenih pozicijah je dobro pogledat tudi "Hidden Stats". Npr. za LW igralca je zaželjeno da igra z desno nogo, saj pri sekanju v prostor ima več možnosti za zadetek z desno nogo. Pomemben skriti atribut je tudi "Long Shots" pri veznih igralcih, ki poskušajo s streli izven kazenskega prostora. Odvisno je tudi od vaše formacije, če igrate z enim napadalcem je pomembno, da ima ta poleg PHY tudi višino in dobre heading atribute. Skrite atribute igralcev si lahko ogledate TUKAJ.

S temi pravili in svojo logiko si lahko ustvarite ekipo, ki bo ugajala vašim potrebam in bo pripomogla k vašim številnim zmagam.

 

Komentiranje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom!

Bookmakers bonuses with gbetting.co.uk click here